Je tudi vam odveč zamudno učenje novih znanj, zlasti, kadar gre za nepregledno množico podatkov, kjer morate sami izluščiti tiste najpomembnejše informacije, ki vam bodo koristile?

Ne skrbite, niste edini!😉 

Zato smo tukaj mi in naš prijatelj ChatGPT, ki med drugim omogoča kreativne in zabavne načine učenja. 

Tokrat vam pokažemo, kako lahko s pomočjo umetne inteligence ustvarite KVIZ oz. t.i. ‘kartice’ z vprašanji, s katerimi se lahko vi, vaši sodelavci (ali celo vaši najmlajši) hitro naučite novih vsebin.

Denimo, da se kot zavedni Slovenci in Slovenske želimo naučiti več o literarnem obdobju modernizma na naših tleh, v času katerega je deloval tudi nekdo, ki je nekoč zavrnil mamino kavo. Pogumno, kajne?🙃

1️⃣ PRVI KORAK

Začnimo tako, da ChatGPT prosimo, da nam navede 10 najpomembnejših predstavnikov literarnega modernizma v Sloveniji. V okence tako podamo naslednje navodilo (oz. ‘prompt’):

ChatGPT je odgovoril takole:

Sedaj, ko smo prebrali strnjena dejstva o najpomembnejših predstavnikih slovenskega modernizma, je čas za preverjanje oz. utrjevanje znanja, za kar bomo uporabili napovedane ‘kartice’ z vprašanji.

2️⃣DRUGI KORAK

Za generiranje kviza bomo uporabili naslednje navodilo oz. ‘prompt’:

…in že smo pri prvem vprašanju, na katerega smo…

…odgovorili pravilno! 

Kaj pa odgovor na drugo vprašanje?

Tokrat nam pa ni uspelo. Še dobro, da ima ChatGPT vse odgovore na dlani!

In tako se lahko zabavamo (in učimo v nedogled).

P.S.

Navodilo oz. ‘prompt’ si shranite v obliki, kot je tale spodaj, saj omogoča enostaven vnos vsebin oz. podatkov po vaših željah:

“Ustvari mi kartice z vprašanji o [                   ] in me izprašuj tako, da poveš opis, jaz pa moram pravilno odgovoriti z imenom. Če odgovorim pravilno, reci “pravilno” in nadaljuj. Če odgovorim napačno, reci “napačno”, mi povej pravilen odgovor in nadaljuj.”

Žan Majcenovič

Prvomajska ul. 35
3250 Rogaška Slatina

040 398 047

info@godigi.si

Prijava na novičke

Želite biti obveščeni o novostih na področju umetne inteligence? Prijavite se na novičke.

© 2023 GoDigi