Ko sodelujeta ChatGPT & Canva

Bi želeli tudi vi izstopati na socialnih omrežjih, vendar vam zmanjkuje časa za iskanje idej in pripravo privlačnih vsebin?

Odlično rešitev za ta izziv ponujajo napredna orodja (umetne inteligence), kot sta ChatGPT in Canva, s katerima lahko mnogo hitreje in učinkoviteje pripravljate objave za digitalne kanale.

Tokrat vam bomo na praktičnem primeru pokazali, kako smo za naročnika ustvarili 🔝 grafike in zabavne tekste, ki so navdušili njegove kupce oz. sledilce.

Kako smo se lotili dela?

1. Izbira produkta

Najprej smo izbrali produkt, ki smo ga želeli izpostaviti. V našem primeru je bil to malinov sirup, ki je eden izmed naročnikovih najbolj priljubljenih izdelkov, s katerim navdušuje svoj kupce. 

2. Iskanje idej s ChatGPT

Drugi korak je bil iskanje vsebinskih idej v povezavi z izbranim produktom. S pomočjo ChatGPT smo hitro pridobili kreativne in zanimive predloge za objave. Glede na to, da smo želeli promovirati sirup z okusom maline, smo vprašali ChatGPT za ideje, kako ta sirup predstaviti na zabaven in privlačen način.

3. Priprava teksta

Ko smo izbrali primerno idejo, je bil naslednji korak priprava teksta. ChatGPT lahko pomaga ustvariti jedrnat in privlačen tekst, ki bo pritegnil pozornost vaše ciljne publike.

4. Generiranje ‘okolja’ z DALL-E

Na podlagi našega teksta in ideje smo nato z uporabo vtičnika DALL-E v ChatGPT izdelali privlačno ‘okolje’ in elemente za našo grafiko. V tem primeru smo ustvarili ozadje s privlačnim prosto tekočim sirupom, ki ga ‘spremljajo’ cele maline, s čimer smo želeli poudariti odličen okus in svežino izdelka.

5. Urejanje v Canvi

Ko smo imeli zgenerirane elemente in ozadje, smo jih v Canvi združili s sliko našega produkta. Canva omogoča enostavno urejanje in povezovanje različnih grafičnih elementov, kar nam omogoča, da ustvarimo privlačne grafike.

Smo že na koncu…
Tako je bilo vse pripravljeno za objavo na socialnih omrežjih. Grafika (skupaj s tekstom) je pritegnila pozornost, prejela številne ‘všečke’ in povečala prepoznavnost.

Frupi, hvala za zaupanje!

Potrebujete pomoč?

KONTAKTIRAJTE NAS že danes in z veseljem prevzamemo ter nadgradimo upravljanje vaših socialnih omrežij! 

V kolikor pa želite SAMI OBVLADATI napredna orodja umetne inteligence in ustvarjati privlačne vsebine za digitalne kanale, se lahko prijavite na eno izmed prihodnjih izobraževanj ali pa se z nami dogovorite za izvedbo INTENZIVNEGA TRENINGA, po katerem boste imeli dovolj znanja za samostojno delo.