V začetku letošnjega leta je slovito podjetje Volkswagen, eno izmed vodilnih inovatorjev v avtomobilski industriji, oznanilo revolucionaren korak z napovedjo uvajanja umetne inteligence (UI) v sistem za pomoč voznikom. Z integracijo napredne tehnologije ChatGPT, razvite s strani OpenAI, bodo Volkswagnova vozila zdaj vključevala zmogljivosti UI, ki omogočajo bolj naravno in intuitivno komunikacijo med vozniki in njihovimi vozili.

ChatGPT: Več kot le UI pomočnik

ChatGPT, ki stoji na čelu tehnologije UI, trenutno predstavlja najnaprednejše široko uporabno orodje za interakcijo med človekom in strojem. To bo Volkswagnovim vozilom omogočilo, da razumejo in se odzivajo na človeški govor, kar predstavlja prelomnico v UI tehnologiji v avtomobilskem sektorju.

Prednosti UI za voznike (in potnike)

Integracija ChatGPT v Volkswagnova vozila prinaša številne prednosti za njegove uporabnike, saj ne bo samo izboljšala interakcijo na relaciji voznik-vozilo, ampak tudi omogočila vozilom, da nudijo personalizirane oz. prilagojene odzive, kar bo izboljšalo varnost in udobje med potovanjem.

Prihodnost vozil in vloga umetne inteligence

Integracija ChatGPT pomeni pomemben korak v evoluciji tehnologije asistenčnih sistemov in poudarja vlogo umetne inteligence v prihodnosti avtomobilizma. Volkswagen s to potezo ne postavlja le nove standarde interaktivnosti v vozilih, temveč tudi raziskuje nove možnosti za uporabo UI v vsakdanjem življenju.

Volkswagnova odločitev za vključitev ChatGPT odpira novo poglavje v avtomobilski industriji, kjer bo umetna inteligenca igrala eno izmed ključnih vlog. Ta inovacija ne izboljšuje samo uporabniške izkušnje voznikov, ampak bo tudi na široko odpirla vrata za prihodnji razvoj uporabe UI v avtomobilskem sektorju.

Vir: Reuters

Prvomajska ul. 35
3250 Rogaška Slatina

040 398 047

info@godigi.si

Prijava na novičke

Želite biti obveščeni o novostih na področju umetne inteligence? Prijavite se na novičke.

© 2023 GoDigi