Umetna inteligenca: Ne zgolj prihodnost, ampak tudi pomočnik današnjega dne

Ko sem pred desetletjem prvič raziskovala moč digitalnega marketinga, sem bila fascinira nad možnostim, ki jih je takrat digitalni marketing ponujal. Saj sem lahko z natančnim ciljanjem smo prodajala npr. meso brez, da bi se oglas prikazal vegetarijancem ali pa recimo pleničke mamicam katerih otroci so stari maksimalno 18 mesecev. A danes je digitalni svet doživel revolucijo z orodji umetne inteligence, kot je ChatGPT.

Dejstvo je, da se svet spreminja hitreje, kot smo si kdaj koli predstavljali. Predvsem pa je zanimivo dejstvo, da smo vseskozi pričakovali, da bo umetna inteligenca nadomestila ljudi v tovarnah… zgodilo pa se je ravno obratno. Umetna inteligenca vse bolj nadomešča naše znanje, naše možgane, naše razmišljanje, poizkuša delovati in razmišljati kot človek. Umetna inteligenca ni le del prihodnosti; že zdaj je del našega vsakdana. Omogoča nam hitrejše in bolj informirane odločitve ter avtomatizira zapletene procese.

Nekateri menijo, da bo umetna inteligenca zamenjala človeka, toda menim, da se oblikuje zgolj kot dodatek našim sposobnostim, ali lahko bi kar rekli, da nekako razširja naše možgane.. Z njo lahko dosežemo več, delamo bolj učinkovito in se osredotočimo na tisto, kar resnično šteje. Medtem ko bodo nekatera delovna mesta morda postala zastarela, bo umetna inteligenca prav tako ustvarila številna nova, trenutno še nam neznana…

V tem času sprememb je pomembno, da se prilagajamo in učimo. Moja cilj pa je, da vas vodim skozi ta svet in vam pomagam razumeti, kako lahko umetna inteligenca izboljša vaše poslovno in / ali zasebno življenje.

Tanja Fric

Prvomajska ul. 35
3250 Rogaška Slatina

040 398 047

info@godigi.si

Prijava na novičke

Želite biti obveščeni o novostih na področju umetne inteligence? Prijavite se na novičke.

© 2023 GoDigi