V dobi digitalizacije se nenehno soočamo z izzivi učinkovitosti in produktivnosti. Z najnovejšo inovacijo v svetu umetne inteligence, ChatGPT, pa se ti izzivi zdijo kot stvar preteklosti. Nedavni dodatek trgovine s plugini za ChatGPT prinaša revolucionarne spremembe v načinu, kako lahko upravljamo in obdelujemo informacije.

Predstavljajte si scenarij, kjer morate pripraviti profesionalno poročilo za direktorja, prevesti in povzeti vsebino iz PDF datoteke ter obdelati obsežno Wordovo datoteko – vse to v kratkem času. Zdi se kot zahtevna naloga, kajne? Vendar, z uporabo ChatGPT, sem ta proces skrajšala iz vsaj petih ur dela na manj kot tri minute.

Kako? Z enim samim ukazom je ChatGPT izvedel naslednje korake:

1. Nalaganje in obdelava več vrst datotek
ChatGPT omogoča enostavno nalaganje in obdelavo Excelovih, PDF in Wordovih datotek, kar olajša začetne korake vsake analize.
 
2. Izdelava profesionalnega poročila
Iz podatkov v Excelovi datoteki je bilo sestavljeno profesionalno poročilo, ki ustreza vsem poslovnim standardom.
 
3. Prevajanje in povzemanje
ChatGPT je prevedel vsebino iz angleške PDF datoteke v slovenščino in iz nje ustvaril povzetek, ki ga je nato vnesel direktno v Wordov dokument.
 
4. Obdelava obsežnih dokumentov

Sposobnost izpisa bistva iz obsežne Wordove datoteke je še posebej impresivna, saj prihrani ogromno časa pri pregledovanju dolgih dokumentov.

Ta primer jasno kaže, kako umetna inteligenca, zlasti ChatGPT, spreminja način, kako pristopamo k vsakodnevnim poslovnim nalogam. Sposobnost hitrega in učinkovitega obvladovanja več nalog hkrati ne samo da izboljšuje produktivnost, temveč tudi odpira nove možnosti za inovacije in ustvarjalnost v poslovnem svetu.

V svetu, kjer je čas neprecenljiva valuta, nam tehnologije, kot je ChatGPT, omogočajo, da svoj čas izkoristimo bolj smotrno. To je šele začetek ere, v kateri bo umetna inteligenca postala nepogrešljiv del naših profesionalnih življenj.

Tanja Fric

© 2023 GoDigi