OpenAI, vodilno podjetje na področju razvoja umetne inteligence, je napovedalo nov temeljni model umetne inteligence, imenovan Sora, ki obljublja revolucijo na področju ustvarjanja video vsebin.

Nov mejnik v umetni Inteligenci

Aplikacija Sora predstavlja nov mejnik v razvoju umetne inteligence, ki nadaljuje zapuščino ChatGPT s svojim obetavnim potencialom za izjemne spremembe in napredek v video produkciji. Tako lahko pričakujemo množično ustvarjanje izjemno realističnih videoposnetkov in prizorov z doslej nedosegljivo lahkoto in učinkovitostjo.

 

Napredna in stroškovno dostopna produkcija 

Sora bo omogočila ustvarjanje izjemno realističnih videoposnetkov, ki so bili prej možni le pri visokoproračunskih produkcijah. To bo odprlo nove možnosti za mnoge ustvarjalce video in filmskih vsebin, saj se bodo drastično zmanjšali stroški. produkcije ter časovna in tehnična zahtevnost.

 

Realistični ljudje in okolica

Kot ChatGPT v svetu besedil, bo Sora bo premikala meje v video produkciji z zmožnostjo natančnega prikazovanja realističnih ljudi, okolij in interakcij. Ta napredek v umetni inteligenci bo omogočil ustvarjalcem, da bodo svoje ideje realizirali z neverjetno natančnostjo in realističnostjo.

 

Omejitve

Kljub trenutnim omejitvam, kot so odsotnost besedila v generiranih videoposnetkih in izzivi pri dovršenosti nastopajočih likov, Sora predstavlja prvo generacijo modela umetne inteligence v video produkciji. Nadaljnji razvoj in prihajajoče izboljšave pa, podobno kot pri pri samem ChatGPT, obljubljajo še večjo natančnost, realističnost in uporabnost.

 

Če povzamemo…

Sora, podprta z umetno inteligenco, ne predstavlja le koraka naprej za OpenAI, ampak tudi za celotno področje video produkcije. Njene zmožnosti in potencial za preoblikovanje področja video in filmske industrije kažejo na močan (prihodnji) vpliv umetne inteligence na kreativne procese in ustvarjanje video vsebin. Sora je tako obljuba prihodnosti, v kateri bo visokokakovostna videa produkcija dostopna širšemu krogu ljudi ter omejena zgolj z obsegom naše domišljije in inovativnosti.

 

Vir: OpenAI

 

Žan Majcenovič

Prvomajska ul. 35
3250 Rogaška Slatina

040 398 047

info@godigi.si

Prijava na novičke

Želite biti obveščeni o novostih na področju umetne inteligence? Prijavite se na novičke.

© 2023 GoDigi