Ko sem se soočila z izzivom nastavitve brezžičnega mikrofonskega sistema, s katerim se prej nisem nikoli ukvarjala, sem za pomoč uporabila ChatGPT. Začela sem tako, da sem direktno v aplikaciji ChatGPT fotografirala napravi, saj nisem imela pojma, kako začeti.

ChatGPT mi je hitro in natančno ponudil korak za korakom navodila za aktivacijo in uporabo sistema.

Ker sem potrebovala dodatna navodila, je ChatGPT učinkovito našel ustrezen video na YouTube, ki je podrobno opisoval postopek nastavitve. 

Ta sposobnost, da hitro najde relevantne informacije in mi jih posreduje v lahko razumljivi obliki, je bila izjemno koristna. V primerjavi z iskanjem informacij preko Googla, kjer bi med neštetimi povezavami in možnostmi iskala prave informacije, je bil ChatGPT izjemno priročen. Brez potrebe po dodatnem filtriranju in prebiranju nepotrebnih vsebin sem dobila točno tisto, kar sem potrebovala.

V kolikor bi se odločila za klasično iskanje informacij preko Googla, bi verjetno porabila tri do štirikrat več časa. To bi pomenilo, da bi namesto hitre in učinkovite rešitve, ki sem jo dobila v nekaj sekundah z uporabo ChatGPT, lahko za iskanje in preverjanje informacij porabila veliko, veliko več časa. ChatGPT mi je omogočil dostop do relevantnih informacij v nekaj sekundah,, kar je velik prihranek časa, še posebej za nekoga, ki se s tovrstno tehnologijo srečuje prvič.

Ta primer prikazuje, kako lahko orodja umetne inteligence, kot je ChatGPT uporabljamo na skoraj vseh področjih življenja in zelo poenostavijo proces iskanja informacij hkrati pa nas vodijo skozi reševanje tehničnih izzivov. 

V poplavi podatkov, ki jih ponuja internet, je sposobnost hitrega dostopa do točno tistega, kar potrebujemo, izjemno dragocena.

Če želite tudi vi spoznati več načinov učinkovite rabe umetne inteligence, se mi 12. marca pridružite na izobraževanju ChatGPT in umetna inteligenca v poslu. Ta dogodek je idealna priložnost, da se poglobite v svet AI in odkrijete, kako lahko tehnologija izboljša vaše poslovne in osebne projekte. Se vidimo tam!

Tanja Fric

© 2023 GoDigi