V poslovnem svetu se pogosto srečujemo z odločitvami, ki zahtevajo dosledno primerjavo različnih možnosti, vendar…kdo še ima čas za dolgotrajno brskanje po spletu, zamudno izpisovanje različnih informacij in kasnejše analize?

Bodisi da gre za izbor orodij za upravljanje projektov, izbiro ponudnikov storitev ali pa le za primerjavo produktov, ključ do kakovostne in hitre odločitve leži v organizirani (in jedrnati) predstavitvi informacij. 

V tem članku vam zato pokažemo, kako lahko s pomočjo umetne inteligence, natančneje z orodjem  ChatGPT, ustvarite primerjalno tabelo, ki bo izjemno pospešila vas odločevalski proces.

Korak 1: Določite kriterije za primerjavo

Prvi korak pri ustvarjanju primerjalne tabele je določitev kriterijev, ki so za vas pri odločanju ključni. To so lahko cena, funkcionalnosti, uporabniška podpora, dostopnost in podobno. Jasno določeni kriteriji so osnova za smiselno primerjavo.

Korak 2: Pripravite jasna navodila

Ko imate določene kriterije, se obrnite na ChatGPT. Z jasnim in specifičnim navodilom orodju sporočite, kaj točno želite primerjati. Recimo, da želimo tokrat izbrati najučinkovitejše orodje za upravljanje projektov.

Tako posredujemo ChatGPT naslednja navodila (oz. ‘prompt’):

“ustvari mi primerjalno tabelo, v kateri primerjaš 10 globalno najbolj priljubljenih orodij za upravljanje projektov, kot so Asana, Trello, in Jira. Prosim, da mi pri vsakem orodju napišeš mesečno ceno pri 10 uporabnikih, njegovo glavno prednost in glavno slabost. Prav tako našteta orodja razporedi glede na priljubljenost na globalni ravni. ne piši teksta. tabela naj bo v slovenščini.”

Korak 3: Narejena pregledna tabela in čas za odločitev

ChatGPT vam bo v nekaj trenutkih izdelal tabelo dovršeno, jasno in lepo organizirano tabelo, kot je denimo tale:

Ob tem pa nam ChatGPT ponudi še dodatno razlago tabele: “Navedene cene so okvirne in se lahko razlikujejo glede na natančne pakete, dodatne funkcije ali promocije.”

Kot opozori, lahko cene variirajo glede na različne dejavnike, kot je izbira dodatnih funkcij, paketov…

…kljub temu pa na takšen način hitro dobimo osnovno sliko o stroških ter prednostih in slabostih različnih orodij za upravljanje projektov ter tako prihranimo čas, ki bi ga sicer porabili za ročno zbiranje in primerjavo podatkov.

ChatGPT zares  postaja nepogrešljivo orodje v poslovnem svetu, saj omogoča, da se osredotočimo na tisto, kar je zares pomembno – sprejemanje pravih odločitev na osnovi hitro pridobljenih podatkov.

Če želite pospešiti svoj posel in prihraniti čas in denar, se nam pridružite na intenzivnem 6-urnem izobraževanju, kjer smo za vas pripravili še številne druge praktično uporabne nasvete.

Žan Majcenovič

Prvomajska ul. 35
3250 Rogaška Slatina

040 398 047

info@godigi.si

Prijava na novičke

Želite biti obveščeni o novostih na področju umetne inteligence? Prijavite se na novičke.

© 2023 GoDigi