Če bi ChatGPT obstajal, ko sem začenjala svojo podjetniško pot

V mojih zgodnjih dneh podjetništva sem se pogosto znašla zatopljena v ure in ure brskanja po internetu. Prizadevala sem si pridobiti informacije, urejati zapiske, shranjevati priročnike in datoteke, da sem naposled oblikovala nekaj, kar sem mislila, da je moja podjetniška vizija. Vendar pa je moja pot bila preplavljena z napačnimi zavoji in nešteto urami, porabljenimi za ponovno raziskovanje.

Morda se sliši nenavadno, toda ustvarjala sem spletne strani za druge, medtem ko je moja lastna stran trajala tedne. Oglaševanje za druge? Brez težav. Oglaševanje zase? Zdi se skoraj nemogoče, še posebej pri vsebinskem ustvarjanju.

Ko gledam nazaj, se zdi, da je bil moj glavni izziv pomanjkanje primernega sogovornika. Nenehno sem nabirala znanje, vendar mi je primanjkovalo usmerjenega mentorja ali partnerja, ki bi mi pomagal to znanje pretvoriti v akcijo.

Zdaj si predstavljajte, da bi že takrat obstajal ChatGPT – orodje, ki združuje desetine strokovnjakov v enem viru. Ko bi naletela na oviro, bi lahko takoj postavila vprašanje in dobila usmerjene nasvete. Ko bi se počutila izgubljeno glede vsebinskega ustvarjanja, bi lahko imela brainstorming sejo s ‘strokovnjakom’, ne da bi sploh zapustila svojo pisarno.

Najbolj frustrirajoči deli moje zgodnje kariere so bili ti trenutki mirovanja, ko nisem vedela, kako naprej. Trenutki, ko sem imela občutek, da sem zataknjena in brez poti naprej. Verjamem, da bi z orodjem, kot je ChatGPT, ti trenutki bili manj pogosti.

Seveda, kot pri vseh stvareh, bi bila končna odločitev vedno moja. ChatGPT ne bi odvzel moje avtonomije ali intuicije. Vendar bi mi ponudil široko paleto mnenj in nasvetov, ko bi jih najbolj potrebovala.

V današnjem svetu je ChatGPT postal moj ‘mini think tank’. To ni zato, ker bi imel vse odgovore, ampak ker mi nudi priložnost za pogovor, debato in razmislek.

Vsem podjetnikom, stari ali novi, bi svetovala, da izkoristijo to orodje. Še vedno ste vi tisti, ki krmari svojo ladjo, vendar včasih potrebujete malo pomoči pri navigaciji. In ChatGPT? No, je kot vaš osebni svetilnik.

Tanja Fric

P.S.: Ta blog je bil napisan s pomočjo ChatGPT, orodja za umetno inteligenco od OpenAI. Ponazarja, kako tehnologija lahko sodeluje z nami, da bolje izrazimo svoje misli in občutke. 

Prvomajska ul. 35
3250 Rogaška Slatina

040 398 047

info@godigi.si

Prijava na novičke

Želite biti obveščeni o novostih na področju umetne inteligence? Prijavite se na novičke.

© 2023 GoDigi